woensdag, december 06, 2006

:: Mijn Odin-tassen

De groente-tas: boerenkool; spruiten; prei; sla

De fruittas: appel; sinaasappel; mandarijn; banaan

Tips met spruitjes

Bereidingswijze:
Spruitjes met ui roerbakken. Snijd de schoongemaakte spruitjes in plakjes en voeg er in ringen gesneden ui en evt. een wortel in stukjes aan toe. Roerbak de groente met een snufje zout en peper in olie en dien ze met sesamzaadjes versierd op.
Spruitjesstamppot. Kook gehalveerde spruitjes mee met aardappelen en maak er een stamppot van. Maak de stamppot op smaak met peper, zout, koriander en een scheutje sojasaus. Serveer de stamppot met een lekkere kaassaus of een hartige pindasaus.
Spruitjessalade. Snijd de spruitjes in dunne schijfjes en meng ze met geraspte pastinaak of wortel of aardpeer of knolselderij. Maak een smeuïge dressing van mayonaise of zure room met verse bieslook, citroensap, peper, zout en paprikapoeder.

1 opmerking:

  1. Anoniem9:50 a.m.

    spruitjes gewoon koken: doe dat dan in bouilon of met een schep suiker in het kookwater. dan ben je van die overheersende bitterheid af.

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...