woensdag, december 20, 2006

:: Mijn Odin-tassen

De groente-tas:rode kool met appel; bloemkool; stoofpeer; veldsla
De Fruittas: appel; mandarijn; mango; sinaasappel

Voor de feestdagen: stoofperen met chocoladesaus

Ingrediënten:
750 g. stoofperen
flinke scheut vlierbessensap (of suiker naar smaak)
½ kaneelstokje
2 kruidnagelen
75 g. pure chocolade
50 ml. slagroom
3 eetl. (duindoorn)siroop
2 eetl. zonnebloempitten

Bereidingswijze:
Stoofperen schillen, in 4 partjes snijden, klokhuis verwijderen en samen met oerzoet, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagelen en zoveel water dat de peren ruim onder staan, koken totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur. Chocolade raspen. Slagroom aan de kook brengen op een vlamverdeler. Vuur laag zetten. Chocolade lepel voor lepel door de slagroom roeren tot alles gesmolten is. Duindoornsiroop toevoegen. Saus in een kommetje schenken en laten afkoelen. Zonnebloempitjes roosteren in een droge koekenpan totdat de zaden lichtbruin kleuren en heerlijk geuren. Stoofperen op bordjes verdelen. Chocoladesaus over en rondom de peren schenken. Zonnebloempitjes over het nagerecht strooien.

1 opmerking:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...