donderdag, januari 25, 2007

:: Mag het licht uit?

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !
DRINGEND : actie tegen de klimaatsverandering.

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de
klimaatsverandering ! Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.

L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers ; "gun de planeet 5 minuten rust" :
iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !
Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingenvan juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politiekedebat.

En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van 's werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !

Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijk door, ook naar lokale politici; vermeld het in Newsletters, op je site....

2 opmerkingen:

  1. Anoniem12:06 p.m.

    En dan wel de hele nacht je computer laten aantstaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem1:31 p.m.

    Nee dat ook niet natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...