woensdag, februari 07, 2007

:: Mijn Odin-tassen

De groente-tas: witte kool; broccoli; venkel; taugé; uien

De fruittas: druiven; appel; banaan; kiwi

Het recept: pompoen stoofpotje voor 2 personen

Ingrediënten:
400 g pompoen, in blokjes
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, gesneden
scheutje olie
150 g koolvisfilet (zonder graat)
4 eetl. tomatenpuree of 1 dl tomatensaus
3 blaadjes salie
2 laurierblaadjes
1 theel. grove mosterd
peper en zout
1 eetl. (verse) dilletopjes
1 dl yoghurt

Bereidingswijze:
Bak ui met knoflook in olie. Voeg de pompoenstukjes toe, roerbak deze even mee en voeg dan een ongeveer een halve liter water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg laurierblaadjes, mosterd, salie, peper en zout en de koolvisfilet toe. Voeg na ongeveer 10 minuten de tomatenpuree of tomatensaus toe en laat nog 10 minuten doorstoven. Roer voor het opdienen de dille en yoghurt er door.

Variatie vegetarisch.
Maak dit stoofpotje zonder de vis klaar. Voeg er echter op het einde van de stooftijd gekookte peulvruchten zoals bijvoorbeeld kapucijners aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...