De groente-tas: witte kool; broccoli; venkel; taugé; uien
De fruittas: druiven; appel; banaan; kiwi
Het recept: pompoen stoofpotje voor 2 personen
Ingrediënten:
400 g pompoen, in blokjes
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, gesneden
scheutje olie
150 g koolvisfilet (zonder graat)
4 eetl. tomatenpuree of 1 dl tomatensaus
3 blaadjes salie
2 laurierblaadjes
1 theel. grove mosterd
peper en zout
1 eetl. (verse) dilletopjes
1 dl yoghurt
Bereidingswijze:
Bak ui met knoflook in olie. Voeg de pompoenstukjes toe, roerbak deze even mee en voeg dan een ongeveer een halve liter water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg laurierblaadjes, mosterd, salie, peper en zout en de koolvisfilet toe. Voeg na ongeveer 10 minuten de tomatenpuree of tomatensaus toe en laat nog 10 minuten doorstoven. Roer voor het opdienen de dille en yoghurt er door.
Variatie vegetarisch.
Maak dit stoofpotje zonder de vis klaar. Voeg er echter op het einde van de stooftijd gekookte peulvruchten zoals bijvoorbeeld kapucijners aan toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten