De groente-tas: rode kool; broccoli; zilversteel; moesappel; verse uien
De fruittas: sinaasappel; dadels; mandarijnen; kiwi
Het recept: broccolipizza
Ingrediënten:
broccoli, in kleine stukjes gesneden
1 ui, in ringen gesn.
1 teen knoflook, geperst
olijfolie
3 eetl. tomatenpuree
1 pizzabodem, kant en klaar of zelfgemaakt
uitgebakken spekreepjes of kruidentofu
oregano en basilicum
peper en zout
4 eetl. Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°. Fruit de ui en knoflook en roerbak de broccoli een paar minuten mee. Besmeer de pizzabodem met olie en tomatenpuree en schik daarop de groente met spek of tofu. Strooi er kruiden en Parmezaanse kaas over en giet er naar wens nog een weinig olijfolie over. Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de hete oven. Variatie: in plaats van met spek of tofu is de broccoli ook goed te combineren met gehakt of garnalen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten