donderdag, maart 01, 2007

:: Het schervengericht

Vandaag verschijnt de nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden: Het schervengericht.
AFTh is één van mijn favoriete schrijvers. In mijn lunchpauze maak ik vanmiddag de wandeling naar de boekenzaak om het boek te kopen. Niet dat ik er voorlopig aan toe kom om het boek te lezen, maar ik moet het wel hebben.

In Het schervengericht verdwijnt een door het leven al zwaarbeproefde filmregisseur eind jaren zeventig wegens ontucht met een minderjarig meisje achter de tralies van een Californische gevangenis –incognito. Hij maakt er kennis met een tot levenslang veroordeelde die door een ingezwachteld hoofd onherkenbaar is. Tussen de twee mannen ontstaat een onwillige verstandhouding, een stugge vriendschap bijna, totdat de cineast ontdekt dat achter de windselen de persoon schuilgaat die zijn leven heeft verwoest. Dan pas komt het tot een écht gesprek.Geen berouw, geen vergiffenis. De regisseur gaat met zijn aanklacht tot op het bot, maar de ander blijft vasthouden aan de duistere, pseudo-politieke idealen die tot zijn daad hebben geleid, een van Amerika’s smerigste moordzaken van de twintigste eeuw.

De publicatie van deze roman wordt online ondersteund door een unieke website, die zich laat 'lezen' als een boek. De openings- en slotpagina van www.hetschervengericht.nl fungeren als boekomslag. ‘Binnenin’ wordt een impressie gegeven van de toon en de sfeer van de roman.

Update: Het Schervengericht was vandaag niet gearriveerd in De Drukkerij. Misschien wel in De Koperen Tuin.

Update 2: Bij De Koperen Tuin stond er donderdagavond een stapel van het boek. "Vers van de pers" sprak de vrouw achter de kassa toen ik kwam afrekenen.

2 opmerkingen:

  1. Hermien11:04 a.m.

    Volgens mij is een boek geen hebbeding, maar leesvoer. Maar ach, je verzamelt ook cd's waar je niet naar luistert... :oþ
    Heeft Auke de fiets al opgehaald?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Patrizio Canaponi heeft dus weer een nieuw boek uit...

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...