dinsdag, april 03, 2007

:: Paaseieren

Ingrediënten voor 4 personen:
12 eieren, uienschillen, bieten, kurkuma, wortelschillen, rodekool, spinazie, vetkrijt

Bereidingswijze:
Om eieren in hun geheel een kleurtje te geven, kun je ze koken met natuurlijke kleurstoffen. Theelepel azijn toevoegen, flink veel "kleurstof", en de eieren 15 minuten laten koken op zacht vuur.
Koken met uienschillen maakt ze oranjebruin, rode biet maakt ze licht rood, spinazie licht groen, wortelschillen licht oranje, kurkuma geel, citroenschil licht geel, en rode-koolbladeren (of blauwe bessen) blauw.
Nog leuker wordt het als je van te voren met vetkrijt (in dezelfde kleur als het ei!) de naam van de persoon voor wie het ei is, op het ei schrijft. De verf "pakt" niet op die plek, zodat de naam tijdens het koken verschijnt.

1 opmerking:

  1. Anoniem5:46 p.m.

    Of koop chocolade-eitjes, van De Baronie bijv. Daar maken ze er 9 miljoen per dag...

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...