dinsdag, juli 31, 2007

Egel

Ieder jaar heb ik egels in de tuin. Jawel, hartje centrum Middelburg en toch waan ik me dan op het platteland. Egels in de tuin. Vader, moeder, kleintjes. De hele familie egel komt op bezoek. Maakt zich niet druk om het poezenvolk dat er rond loopt, zolang er maar iets te drinken maar vooral iets te eten valt. Kattenknabbels zijn favoriet.
Eén zomer zag ik een egeltje (duidelijk nog geen volwassen exemplaar) doodleuk om elf uur 's ochtends de tuin doorlopen richting de slaapplaats van de rest van de familie: de passiflora.
Tot vanavond had ik dit jaar nog geen egel gesignaleerd in de tuin. Geen levende moet ik zeggen, want tijdens de voorjaarsschoonmaak trof ik een egel aan in de schuur. Eén die de winterslaap niet had overleefd.
Maar vanavond was het weer prijs. Ik zat een wijntje te drinken voor het haardvuur in de achtertuin, en zie daar wat er kwam aan slenteren richting etensbakje: een egeltje. Een kleintje nog. Ik neem aan dat ie al eens eerder met paps en mams op verkenningstoer is geweest, en goed de weg weet naar de kattenbrokken die ik uitstrooi voor het poezen- en vogelvolk dat mijn tuin weet te vinden.
Na het nuttigen van zijn maaltijd verdween Egel in de struiken.
Opdracht: extra eten neerzetten komende dagen!

2 opmerkingen:

  1. Een beetje kattenvoer zullen ze erg waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hermien11:20 a.m.

    De nakomelingen van Ernesto!!!

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...