dinsdag, augustus 28, 2007

Spaghettini aglio, olio peperoncino

Het lezen van kookboeken maak hongerig. Uit "Lieve Francesca" van Mary Contini koos ik vanavond onderstaand recept. Zo simpel maar zo enorm lekker.

Breng spaghettini in gezouten water aan de kook. Spaghettini is in 8 à 10 minuten gaar, afhankelijk van het merk. Warm ondertussen in een klein steelpannetje 5 à 6 eetlepels extra vergine olijfolie op. Doe 2 tenen knoflook (gepeld en gehakt) en peper erbij. Het boek schrijft een stuke gedroogde Spaanse peper (peperoncino) voor, maar dat had ik niet in huis en heb dat vervangen door wat chilipeper. Laat knoflook en peper heel zachtjes fruiten, alleen om de olie smaak te geven. Pas goed op dat de knoflook niet bruin wordt of zelfs verbrandt.
Als de pasta gaar is de pan van het vuur halen en kieper de pasta boven de gootsteen in een vergiet, schud flink heen en weer en doe de pasta terug in de pan.
Doe 1 eetlepel zeer fijn gehakte peterselie bij de olie en giet die gloeiend heet over de pasta.
Dit recept ruikt zo overheerlijk dat het maar goed is dat je het meteen moet eten!

Het restje olie werkte ik naar binnen met een stuk zelfgebakken tomaat/kaas-brood.

Een variant op dit recept is: doe tijdens het koken 10 à 15 roosjes broccoli bij de pasta. Daardoor breng je de pasta al tijdens het koken een beetje op smaak. Als je dan de olie bij de afgegoten pasta giet is de smaakcombinatie echt voortreffelijk. Vermeerder de hoeveelheid olijfolie tot 8 à 9 eetlepels, zodat ook de broccoli van een filmpje vet voorzien wordt.

Heel het boek van Mary Contini staat boordevol met zulke heerlijke recepten. Dat wordt nog wat de komende dagen!

1 opmerking:

  1. HAHAHAHAHAHA! Lieve Paolone!

    Hahahaha! Te gek, ik kom ooit bij je eten!

    Ang

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...