donderdag, september 20, 2007

Mijn Odin-tassen

Groente-tas: mais; spitskool; andijvie; venkel

Fruittas: appel; peer; druif; satsuma

Recept: ovenschotel met groene kool

Ingrediënten:
400 g groene kool, in reepjes
1 appel, in partjes
scheut zonnebloemolie
aardappelpuree van 400 g aardappelen
1/2 theel. mosterd
peper en zout
1 theel. kerrie
1/2 dl crème fraîche
een handvol zonnebloempitten of sesamzaad
een handvol geraspte kaas

Bereidingswijze:
Rooster de zonnebloempitten of sesamzaadjes in een droge koekenpan. Verhit de olie in een ruime pan en voeg er al roerende de koolreepjes aan toe. Smoor de kool en voeg na een paar minuten ook de appelpartjes toe. Maak op smaak met peper, zout en kerrie. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd, crème fraîche en pitten of zaadjes door de kool. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal. Schep daarop de aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en strooi er geraspte kaas over. Zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175ºC tot er een mooi korstje op zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...