maandag, september 24, 2007

Verse vijgen en bramen (met balsamicomascarpone)

Dit nagerecht is er een sprekend bewijs voor dat wie over verse, kwaliteitsingrediënten beschikt absoluut niet veel tijd hoeft te spenderen om iets heerlijks te maken. Wie geen mascarpone kan vinden, kan daarvoor in de plaats 2 dl slagroom met de basterdsuiker kloppen.

voor 6 personen
250 g mascarpone
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel balsamico-azijn (bij voorkeur aceto balsamico tradizionale)
12 rijpe vijgen, in de lengte in vieren gesneden
150 g bramen

Doe de mascarpone in een kleine kom en schep er met een rubber pannelikker de suiker en azijn door tot de suiker volledig is opgenomen.

Schape eenzesde van de mascarpone in het middel van elk van zes dessertborden. Schik 8 partjes vijg in een cirkel om de mascarpone en duw de punten van de partjes vijg in de romite mascarpone. Strooi er wat bramen over en dien onmiddellijk op.

[ bron: Meesha Halm: Het balsamico-azijn kookboek ]

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...