maandag, november 07, 2005

:: Dit schaft de pot vanavond

Zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
1 koolrabi
1 ui, gesnipperd
een handje rozijnen
½ appel, in stukjes gesneden
een scheutje olie
sap van 1 sinaasappel
1 eetl. citroensap
1 eetl. honing of diksap
1 theel. kerriepoeder
½ theel. korianderpoeder
mespuntje kaneel
peper en zout
1 eetl. fijngeknipte verse kruiden zoals peterselie, (citroen)tijm, citroenmelisse en pepermunt

Bereidingswijze:
Schil de koolrabi en snijd ze in stukjes. Fruit ui met kerrie en koriander in olie. Voeg de koolrabi en appel toe en laat ruim 10 minuten stoven tot ze bijna gaar is. Voeg dan de rozijnen, honing/diksap, citroensap en sinaasappelsap toe en laat nog een 5 minuten stoven. Maak op smaak met kaneel, peper en zout. Bind het vocht eventueel met een bindmiddel. Garneer deze koolrabischotel met verse tuinkruiden.

(het is een recept voor 2 personen & te vinden op Odin.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...