vrijdag, november 11, 2005

:: Underworld

Gisteravond een fantastische avond gehad met een optreden van Underworld in 013 (mijn favoriete zaal). NaN en ik stonden recht boven in de punt. Beneden in de zaal was het stampvol, terwijl we zeker een uur lang boven met hooguit 50 man hebben gestaan.
Wat een geweldig optreden. De zaal swingde meteen en Underworld kon het zich permiteren om pas na 2 uur en een kwartier (...) aan hun grootste hit Born Slippy te beginnen. Het dak eraf. Two Months off (met gitaar), Cowgirl, Push Upstairs en King of Snake waren al voorbij gekomen. Wat een energie hebben die gasten om het 3 uur achter hun laptop vol te houden...

2 opmerkingen:

  1. 3 uur achter de laptop? EITJE! hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom ik deze band zo 'zoeperrr' vind, is live-sampling. Ter vergelijking: Kraftwerk, dit jaar samen met Poulus en Nadia live aan het werk gezien op Werchter, biedt weinig verassingen: letterlijk alles is voorgeprogrammeerd en niets wordt aan het toeval overgelaten. Underworld gebruikt live honderden samples. Men bedenkt ter plekke wat 'aardig' over de basistrack zou kunnen klinken. Ik hoorde gisterenavond samples van (jawel) Kraftwerk en nota bene 22 Pistepirkko!

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...