donderdag, juli 27, 2006

:: Ice-coffee

Gistermiddag voor het eerst van mijn leven een ice-coffee gedronken. Zalig. Kant en klaar gekocht bij AH. Wat zoeken vandaag op internet leverde mij het recept van Frappé: Koude koffie op zijn Grieks.

1 zakje Nescafé Supreme; water; suiker en magere melk naar smaak;
(crushed)ijs 1 staaf mixer met plat schijfje en een smalle hoge mengkom.
Doe de koffiepoeder, met iets meer suiker of zoetstof dan je normaal in je koffie doet in de beker, en voeg zoveel water en - als je melk in je koffie drinkt - magere melk toe tot de beker nog geen derde vol is.
Zet de staafmixer er in en klop de drank tot hij dik schuimig is. Doe in een sorbet glas wat (crushed) ijs en een rietje. Schenk hier op de Frappé.

Variatie:
vervang de suiker door vanille suiker.
doe een lekkere kogel vanille of koffie ijs in het glas
schenk wat kahlua(koffielikeur) over het crushed ijs voor je de Frappé er op schenkt
een combinatie van wat hierboven staat

2 opmerkingen:

  1. Ik dronk mijn eerste Frappucino [sja, zo heette dat ding nou eenmaal] in Great Falls [Montana] in Amerika. Op een snikhete dag in de ge-airco-de plaatselijke Barnes and Noble tussen al die boeken. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik in Griekenland ben, leef ik op frappé. Zelfs al een keer in de verleiding gekomen om een frappémachine te kopen.
    Volgend jaar dan...Als we met de auto gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...