donderdag, augustus 10, 2006

:: Factory Records

Dinsdag noemde ik op mijn log over Stanley Donwood al de prachtige hoesontwerpen van Joy Division en New Order. De ontwerpen zijn van de hand van Peter Saville, vast ontwerper van Factory Records. Een boek over het werk van Peter Saville heb ik al jaren in mijn bezit. Nu is er een boek verschenen over al de hoesontwerpen van Factory Records: The complete graphic album. Daarin uiteraard al het werk van Peter Saville voor dit legendarische platenlabel, maar ook het werk van Central Station Design. Ze waren o.a. verantwoordelijk voor het artwork van Happy Mondays.
In het boek wordt ook de raadsels rondom de nummering die Factory Records hanteerde bij het nummeren van hun albums prijsgegeven. Fac 1 is een poster, Fac 51 The Hacienda (de club in Manchester) en Fac 215 en 216 de wijn die er geschonken werd. Fac 99 is de tandartsrekening van Rob Gretton, de manager van New Order. Dat nummer-overzicht is ook online te vinden. En daar staat bij Fac 99: A dentist bill paid for by Factory. It has something to do with Gretton being beaten up by the guys of ACR!
De beroemdste Fac is nummer 73: de hoes van Blue Monday van New Order.

2 opmerkingen:

  1. Om in de sfeer te blijven: http://www.amazon.com/gp/product/B000EF7WGG/sr=1-1/qid=1155248996/ref=pd_bbs_1/103-6192704-8448655?ie=UTF8&s=music

    BeantwoordenVerwijderen
  2. you is echt super met boekentips! tnx!!!

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...