woensdag, augustus 16, 2006

:: Meer planeten

Wereldnieuws vandaag: Ons zonnestelsel heeft straks geen negen planeten meer, maar twaalf, waaronder één dubbelplaneet en drie ‘plutonen’. En het kan niet lang duren of het worden er meer. Véél meer.
Een speciale commissie van de Internationale Astronomische Unie (IAU) heeft een ontwerpresolutie opgesteld voor de definitie van een planeet. Daarover wordt binnenkort gestemd op een groot sterrenkundecongres in Praag. Als de resolutie wordt aangenomen, komen er drie nieuwe planeten bij: Ceres, Charon en ‘Xena’.
Voor mij was het echter geen nieuws. Ik ben het boek van Bill Bryson Een kleine geschiedenis van bijna alles aan het lezen. Er daar wordt al gesproken over die vele andere planeten die ons zonnestelsel rijk is. Het is niet een boek dat je even pakt ter ontspanning, maar het is wel vreselijk boeiend. En je steekt er dus duidelijk nog iets van op.

3 opmerkingen:

 1. struikel10:08 p.m.

  Volgens mij is die kans dat ze het aannemen best klein (al brengen de media het anders) Charon is trouwens de dubbel van Pluto en Sendra is één van de nieuwe. Sjongejonge die copy paste journalistiek van tegenwoordig....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hermien6:58 p.m.

  Blij dat m'n cadeautje bevalt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat boek heb ik verslonden op een strand op Kythera. Dit is er zo één die iedereen zou moeten lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...