dinsdag, oktober 10, 2006

:: Mijn russische vrienden

Het is altijd prettig muziek verkennen via de site Allofmp3. Het eind van de site lijkt echter inzicht. Verleden week kwam persbureau Reuters met dit bericht:

De Amerikaanse Susan Schwab van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) wil dat Rusland actie onderneemt tegen de muzieksite Allofmp3.com.
"Ik kan het mij niet voorstellen dat Rusland lid kan worden van de WTO zolang een dergelijke website die overduidelijk het auteursrecht schendt, niet wordt aangepakt", aldus Schwab.
Rusland en de WTO zijn al tijden in onderhandeling over het toetreden van Rusland tot de Wereldhandelsorganisatie. Eerdere gesprekken liepen op niets uit hoofdzakelijk doordat de partijen niet tot een oplossing kwamen op het gebied van piraterij en namaakgoederen.


Eerder deze maand gaf de Nederlandse Consumentenbond - onder druk van de branchevereniging van de entertainmentindustrie (de NVPI) - toe dat het aanbod van Allofmp3 illegaal is.

Gister kwam Allofmp3 met een reactie op de kritiek van de Amerikaanse WTO-vertegenwoordiger. De eigenaren van de populaire muziekdienst houden vol dat de Russische site de lokale auteursrechtenwet niet schendt. De site is overigens niet rouwig om Schwabs inmenging. "Susan Schwab zet ons zo effectief in de markt, ze zou zo onze persvoorlichter kunnen zijn", aldus een woordvoerder van de site tegenover lokale media.

Allofmp3 zegt rechten af te dragen aan ROMS, een instelling die zegt de inkomsten af te dragen aan rechthebbende artiesten. Artiesten blijken echter nooit iets te ontvangen. Er is forse internationale druk op Rusland om de site aan te pakken. De prijzen van Allofmp3.com zijn ongeveer eentiende van de kosten van een muziekbestand van bijvoorbeeld Apples Itunes.

Het betalen aan Allofmp3 loopt via het in Nederland gevestigde bedrijf Chronopay. Ik kwam er verleden week achter dat je niet meer kan betalen met je VISAcard. Zou dit ook iets te maken hebben met de druk van de WTO?
Gelukkig accepteert het bedrijf nog wel betalingen met een Mastercard!

2 opmerkingen:

  1. struikel10:17 p.m.

    Ai, ik heb visa. Dat wordt allofmp3 exit. Overigens, niets weerhoud ze ervan om in Georgië of kazachstan te gaan zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roemenië is ook "hot", komt mijn (overigens volstrekt legale) antivirus-software vandaan

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...