woensdag, februari 21, 2007

:: Mijn Odin-tassen

De groente-tas: zuurkool; bloemkool; wortel; stoofperen; gemengde sla

De fruittas: appel; banaan; handpeer; sinaasappel

Het recept: bloemkool met tijmsaus voor 2 personen


Ingrediënten:
bloemkool, in stukjes gesneden
evt. 1 of 2 wortels in schijfjes
een scheutje olie
2 dl. melk
1 dl. water
een klont boter
1 eetl. bloem
1 theel. bouillonpoeder
peper en zout
1 eetl. (verse) tijmblaadjes

Bereidingswijze:
Roerbak de groente of stoof de groente beetgaar in olie met een scheutje water. Maak een witte gladde saus van de melk, boter, bouillon en bloem. Voeg de tijm aan de saus toe en serveer ze over de groente. Variatie kaassaus: Voeg aan de tijmsaus 100 g geraspte oude kaas toe en laat deze al roerende in de saus smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...