Aardbeienjam zonder suiker
1 kilo aardbeien
0,25 liter appeldiksap
1 zakje/15 gram Marmello 1
Meng de geleerpoeder door het appeldiksap. Maak het fruit schoon en doe dit in een ruime pan met een bodem water. Breng het fruit langzaam aan de kook, af en toe roeren. Maak het fruit eventueel fijn als het zachtgekookt is. Voeg al roerend het Marmello-diksap mengsel door de warme vruchtenmassa. Breng het geheel daarna volop aan de kook, steeds roeren. Laat de jam één minuut borrelend doorkoken en haal de pan van het vuur. Vul de potten tot de rand met de kokendhete jam en draai de deksel stevig vast. Laat de potten 10 minuten omgekeerd afkoelen. Plak een etiket op iedere pot met daarop de datum en inhoud. Zet de pot weg op een koele donkere plek.
De jam is heerlijk. En ik heb er nog ruim 3 potten van. Jammie Jammie Jammie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten