donderdag, oktober 23, 2008

De Odin-fruittas

appel
banaan
peer
hazelnoot

Recept: Banaan met hazelnoten en slagroom

2 bananen
1 dl slagroom
2 eetlepels (ongeraffineerde) suiker (rietsuiker of oerzoet)
2 eiwitten
40 gram gepelde hazelnoten

Hazelnoten zeer fijn hakken of malen. Oven voorverwamen op 200ºC. Bananen pellen, in de lengte door snijden en naast elkaar in een ovenschaal leggen. Room eroverheen schenken. Eiwitten stijf kloppen. Suiker toevoegen en deze massa opnieuw stijf kloppen. Voorzichtig de gemalen hazelnoten door het eiwit scheppen en over de bananen verdelen. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de bananen in ongeveer 10 minuten gaar bakken. Variatie: Neem in plaats van eiwit, suiker en amandelen 100 gram verkruimelde bitterkoekjes. Giet de room over de met bitterkoekjes bestrooide bananen en bak deze ook ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...