maandag, maart 08, 2010

Zaterdagavond > Muziekles van Leo en Ricky

Zaterdagavond zijn we naar het Arsenaaltheater in Vlissingen geweest. Tijdens de theatervoorstelling Laagland kregen we muziekles van Leo Blokhuis en Ricky Koole.

Ricky zingt liedjes van haar nieuwe cd To the heartland, en vertelt over haar jeugd en de herinneringen aan haar oma en haar "gezellige" opa.

Leo duikt de muziekgeschiedenis in en dat bracht ons o.a. bij Kraftwerk, David Bowie, Stockhausen ("gezellig voor als we visite hebben") en Radiohead.

Na Laagland kun je nooit meer een liedje in je hoofd hebben zonder het te negeren. Volgens zangeres en actrice Ricky Koole hoor je dit namelijk niet voor niets: het slaat op de situatie waar je in zit. Het wil je iets vertellen en daarom moet je er naar luisteren. Samen met haar geliefde Leo Blokhuis speelt ze in de muzikale theatervoorstelling Laagland waarin vergeten liedjes en muziek waar jij je bij thuis voelt centraal staan.
[ bron: deadline ]

De act met de platenhoezen die Leo en Ricky opvoeren is komisch. Wie deed het met wie en welke liedjes kwamen daar uit voort.

Een lijst met namen passeert tijdens die act de revue: Carly Simon - James Taylor - Rita Coolidge - Kris Kristofferson - Leon Russell enz. enz.

Laagland is eigenlijk geen theatervoorstelling te noemen. Het is meer een leerzaam, levendig en onwijs interessant avondcollege. Publiek wordt in het stuk betrokken doordat het duo hen onder meer vraagt bij welke muziek ze zich thuis voelen.

1 opmerking:

  1. Hermien10:30 a.m.

    Kijk, dat liedjes die in je hoofd zitten, slaan op de situatie waar je op dat moment in zit en dat je er zo soms zelfs wat van kan leren, dat beweer ik al járen! Gaat er weer eens iemand met een idee van mij vandoor...

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...