donderdag, juni 24, 2010

Nostalgische bui

Op de Cavern-reunie afgelopen vrijdag was het weer flink herinneringen ophalen. Herinneringen aan de Cavern en Zippo. Maar ook herinnneringen aan het radio-maken.

Samen met wat vrienden, o.a. Peter (Simon Stip) en Peter (Peter de Wit), had ik een programma (de Karnemelkshow) op Carina Radio. Mijn dj-naam destijds was Barend Beekman.

Op internet zocht ik wel vaker of er iets te vinden was over dit radiostation. Vandaag keek ik nog eens en constateerde dat sinds de vorige keer dat ik keek de tekst flink was aangepast.

Ons aandeel wordt nu ook beschreven. En hoe!

Eén jaar later kwam Radio Carina terug in de lucht vanuit de Veldstraat 121 te Ichtegem. Initiatiefnemer was Chris Car. Er waren medewerkers van Radio Decibel uit Middelburg die wilden meewerken met Carina. Op de dag dat er terug werd gestart met uitzendingen zat alles tegen. De 100 Watt zender begaf het toen. Ook Chris zag het niet meer zitten en stapte op.
De eerste weken werd er met 65 Watt uitgezonden. Desondanks het lage vermogen waren de uitzendingen beluisterbaar in een groot deel van West Vlaanderen en Zuid Nederland. Dit kwam omdat de zendmast op 85 meter boven de zeespiegel lag.

In juni 1982 werd een nieuwe zender gekocht die aan alle eisen voldeed. Er werd toen 24 uur op 24 uur uit te zenden met een effectief vermogen van 600 Watt op 102,50 MHz. Peter de Wit, Barend Beekman, Simon Stip en Karel Van de Wal waren toen medewerkers die tijdens de week te horen waren tussen 11:00 en 18:00.
Op 26 juni werd het eerste Carina Bal georganiseerd. Naast de studio werd hiervoor speciaal een circustent geplaatst. Ongeveer 800 fans zakten toen af naar het bal.
Eind 1982 werd de Nederlander Barend Beekman de nieuwe programmaleider. Hij introduceerde het format, liet professionele jingles in elkaar steken en verbeterde de studio.
 [ bron: http://www.vrijeradio.be/index.html ]

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...