dinsdag, november 15, 2005

:: Mannen sms'en anders dan vrouwen

Nieuws waar WebWereld vandaag mee komt:
Mannen schrijven kortere en agressievere sms-berichten dan vrouwen. Vrouwen zijn in hun berichten liever en meer behulpzaam.
Dat stelt de Britse onderzoeker Simeon Yates van de Sheffield Hallam University, aldus BBC News. Mannen blijken in hun sms-berichten meer gebruik te maken van sarcasme, seksistische woorden en vloekwoorden dan vrouwen. Echter de stijl van schrijven verandert als mannen een berichtje aan een vrouw sturen. Dan worden de berichten langer en beter van inhoud. Yates analyseerde een groot aantal sms-berichten en probeerde een etiquette te ontdekken over wat geaccepteerd is onder gebruikers van mobiele telefoons en wat niet. "Het is heel gebruikelijk om een sms'je te versturen als je je communicatie privé wilt houden, zeker als je met een hele groep bent", aldus Yates. Tot slot constateerde Yates een sterke afkeer van mensen die luide ringtones op hun mobiele telefoon gebruiken.

Geen nieuws voor me dit "nieuws". Gister onthulde een docent van BVO dit nieuws al. Al sprak ie hierbij wel over zijn prive-situatie...

2 opmerkingen:

  1. Ja, mannen kunnen nog opgevoed worden, dames. Waar voorheen mijn Knul nog 'sorry' schreef met 'ie' in zijn sms, spreekt hij me nu aan met 'U' en vult hij zijn veldje met meerdere 'x'-jes. Als ze maar wíllen, kunnen ze alles. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...