woensdag, januari 24, 2007

:: Mijn Odin-tassen

De groente-tas: zuurkool; peen; bloemkool; zoete bataat; stoofappel

De fruittas: appel; handpeer; grapefruit; banaan

Recept: Bataat gekookt of gebakken voor 2 personen

Ingrediënten:
Zoete Bataat
Klontje boter of scheutje olijfolie
Gomasio, kruidenzout of geraspte kaas

Bereidingswijze:
Gekookt: Borstel de bataten in stromend water schoon en kook ze in weinig water in 10 à 15 minuten gaar. Let er op dat ze niet te gaar worden. Snijd de bataat op het bord overlangs doormidden, leg er een klontje boter op en bestrooi ze met gomasio of fijn geraspte oude kaas en eet hem zo met schil en al op.

Gebakken: Borstel de bataat in stromend water schoon. Snijd ze in schijfjes van ½ cm dikte en droog ze af in een theedoek. Verwarm in een koekenpan een laagje olie (niet te heet) en bak de schijfjes aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Dien ze zo snel mogelijk op en bestrooi ze pas op het bord met gomasio of kruidenzout. Allebei lekker met gekookte granen en een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...