maandag, september 11, 2006

:: Jacht logboek

you've got a friend van Carole King vind ik één van de mooiste liedjes dat is er gemaakt. Ik verzamel alle versies / covers van dit nummer. Op mijn log you've got a friend doe ik verslag van mijn speurtochten en aanwinsten.

Het nummer is door vele zangers, zangeressen en bands uitgevoerd. Alom bekend is de versie van James Taylor, goeie vriend van Carole King. Hij scoorde er zijn enige nummer 1 hit mee. Minder bekend zijn de uitvoeringen van Kamahl, Andy Williams of ... Gerard Cox. Ik hoop alle versies in mijn bezit te krijgen en zal daar over berichten.

Vandaag kreeg ik de versie van de punkband Me First and the Gimme Gimmes binnen. Zoals de Duitse verkoper zei Schon ältere Single bei der James Taylor mit zwei seiner 70er Jahre Hits dran glauben mußte, alles wie gewohnt im coolen Punkgewand!
Wat je van een punk band kunt verwachten: het is een stevige versie geworden. Ik hoor deze liever dan die van James Taylor.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb nog een cdtje met allemaal covers van Carole King door diverse artiesten. Tapestry Revisited heet ie. Met Eternal, Rod Stewart, Amy Grant en You've Got a Friend door Aretha Franklin. Hij is zelfs nog te bestellen zag ik:

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1000004000095568&Section=MUSIC&lgl=1&plid=zseR5LdDbs8AAAENWBThZ6Gu&lgl_BOL_OWNER_ID=1&lgl_Section=1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poulus2:12 p.m.

  Dank je voor de tip, maar ik heb die cd al in mijn collectie zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The Housemartins (ja een jeugdzonde) hebben hem ook gecoverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die lp van The Housemartins toevallig vandaag binnen gekregen. Een erg leuke versie is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Me First and The Gimmie Gimmies hebben ook een hele goede cover gemaakt van Stairway To Heaven. Ik drop van de week een paar cdtje's in de bus met covers van van alles en nog wat. Wat te denken van 100 versies van Stairways To Heaven...en ruim 60 versies van Louie Louie. Fair deal? You betcha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. London 0 Hull 4 !!!! Staat al twintig jaar in mijn platenkast...Later werden ze vervelend als Beautiful South. (en eentje als Fatboy Slim, rare boel)

  BeantwoordenVerwijderen

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...